Сводник пробвал да продаде студентка за 10 000 евро в Австрия

Животът

13-06-2014, 10:57

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

В Русенския районен съд започна делото срещу сводник, опитал да продаде в Австрия българска студентка за 10 000 евро. То се гледа при закрити врата. Подсъдимият Велизар С. е отказал да признае фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, затова то е продължило по общия ред с разпит на свидетели, пише "Монитор".

29-годишният мъж от Русе беше наел трима защитници – известния софийски юрист Людмил Рангелов, и двама русенски адвокати. Над 15 души са били разпитани вчера в съдебната зала в присъствието на Велизар и пострадалото момиче. Сред тях е и млада жена, която също била подмамвана от мъжа да замине с него в Австрия. Той я лъжел, че там има достатъчно връзки и познати и ще може да й намери подходяща работа за добри пари.

 Разпитани са били и група мъже – познати на Велизар, които са заплашвали студентката, след като тя подала жалба в полицията и разказала за случилото се с нея. Адвокатът на жертвата е поискал обезщетение за причинените й вреди в размер на €50 000. За престъплението русенецът може да получи от 5 до 15 г. затвор.

 Студентката била подмамена в началото на миналата година от Велизар, с когото имали близка връзка, да отиде с него в Австрия и да му помага в автомивката, в която уж работел.

 Още щом пристигнали, мъжът я завел насила да й направят голи снимки, които качил в сайт. Разнасял я по адреси на различни мъже и прибирал заработеното. С помощта на българка, проституираща доброволно в Линц, момичето успяло да се освободи от робството и да се върне при родителите си в Русе.