Военноисторическият музей отбелязва "Ден на бащата"

Специалната връзка между бащата и детето е темата на традиционния вече „Ден на бащата“ в Националния военноисторически музей (НВИМ). Празникът ще се проведе в началото на лятната ваканция – 14 юни, събота, съобщиха от музея.

За трета поредна година, само на този ден, гостите на музея ще имат възможността да видят част от съвременната техника на Българската армия, уникални превозни средства и машини, иновативни детски играчки и вълнуващи атракции. Специално за събитието ще има бронирана колесна машина „Гардиън”, военен автомобил „Хамър”, автомобил Sand-cat, Катапултно кресло за авиационна техника

Завладяващият Свят на играчките, изпълнен с цветове, фантазии и чудеса, ще очаква всички деца с много игри и атрактивни забавления. Приказни герои и животни, кукли за куклен театър, приключения в космоса, радиоуправляеми джипове, конструктори на модели от областта на физиката, електротехниката, метеорологията и двигателите с горивна клетка и много други.  Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили.

Търсачите на силни усещания и преживявания ще бъдат предизвикани да изскачат 6-метрова мобилна стена за катерене, а откривателският им дух ще бъде стимулиран от иновативна GPS-игра за откриване на „съкровища”.

Специално за събитието младежи са проектирали детска Kъща за игра, която ще бъде построена с помощта на малките приятели на НВИМ. Те ще могат да сглобят сами хранилки и къщички за птици, както и да пресадят красиви пролетни цветя, които да отнесат със себе си за спомен от празника на таткото в музея.