Кръгово с фонтан до Водната палата, строежът започва в понеделник

Мисия Пловдив

13-06-2014, 15:49

Снимка:

projects.plovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търси се фирма за строеж на кръгово и подлез до Водната палата

Благоустрояват зоната в района на бившия ТЕЛК

В понеделник кметът Иван Тотев дава старт на проекта за кръгово кръстовище на бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица“ – юг, до Водната палата.

Фонтан ще има по средата на кръговото, пише "Марица". Обществената поръчка за 950 000 лева е възложена на фирма "Пътинженеринг".

През идната седмица работниците и техниката ще благоустрояват зоната в района на бившия ТЕЛК на ул. "4 януари" и Съдебната плата  в посока към баня "Старинна". 

Благоустрояването в карето около ул. "4 януари" е предвидено в поръчката заедно с кръговото кръстовище и преасфалтирането на бул. "Цар Борис" от панаирния мост до кръстовището с "Шести септември" на Чифте баня. Строителните работи по самото кръстовище ще стартират след две седмици. Тогава поетапно ще бъдат затваряни първо едното платно, след това другото.

Вариантът за изграждане на надлез до Водна палата отпадна по настояване на специалисти, а за строеж на транспортен подлез се отлага. Очаква се, че кръговото кръстовище ще улесни движението в тази част на Пловдив.