Искат затвор за шофьора, убил едногодишния Алекс

Крими

13-06-2014, 16:52

Снимка:

Burgasnews.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдят студент, убил бебе в катастрофа

Семейството се надява ефективното наказание да се отрази и на поведението на другите водачи на пътя

"Не искаме пари за смъртта на детото ни , искаме ефестивна присъда за водача" - изплака днес в съдебната зала майката на едногодишния Алекс, загинал в автомобилна катастрофа по вина водача Атанас Пешев.

Апелативният съд  в Бургас днес разгледа делото за пътния инцидент от преди две години. На първа инстанция Пешев има условна присъда от 2.8 години с 5 години срок на изпитание.

Семейството настоява водачът да бъде лишен от свобода и заради превенцията, която подобна присъда може да окаже върху поведението на останалите шофьори.

На 13-ти септември 2012 година в Слънчев бряг около 17,00 ч . Мария Мамарова пътува със сина си  на 1 г. и 4 месеца, от Бургас към Слънчев бряг. По околовръстния път до бензиностанция, кола  „Ауди А4”, управлявана от Атанас Пешев, се врязала в задната лява врата, където било поставено детето в бебешкото столче. При удара БМВ-то на Мария се завърта няколко пъти, влиза в насрещното движение и се блъска челно с микробус.

Затвор за Атанас Пешев поиска и държавното обвинение. Прокурорът заяви , че като водач на автомобил той показва неуважение към правилата за движение на пътя и се явява личност с висока степен на обществена опасност.

Защитата пледира да бъде потвърдена първоинстанционната присъда. Адвокатът посочи, че Окръжен съд – Бургас законосъобразно е приложил института на условното осъждане. В последната си дума Атанас Пешев отново изрази съжаление за случилото се. 

Апелативен съд – Бургас трябва да обяви решението си в срок от 30 дни.