Това са най-упоритите противници на правителството!

Мисия Пловдив

14-06-2014, 18:50

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стотици скандират „Оставка”! (на живо)

Една година след старта на големите протести в страната пловдивчани отново извикаха: Оставка! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Една година от началото на големите протести с искане оставката на правителството на Пламен Орешарски отбелязаха в Пловдив. Днешният протест започна точно в 18 часа пред сградата на общината, въпреки че в този момент над града се изсипваше пороен дъжд. Времето не успя да уплаши най-сериозните противници на Орешарски под тепето и така близо трийсетина души извикаха за пореден и както обещаха - не за последен път: "Оставка".

Тук сме най-упоритете, коментира Албена Хинкова, която е в първите редици на протеста още от самото му начало. Тя изрази съжаление, че мнозина са се изпокрили заради дъжда. Заяви, че през следващата седмица ще присъства на софийските протести. Дано пловдивчани също бъдат активни, посочи Хинкова.

Възрастен човек пък не скри възмущението си към пълните заведения по центъра в съботния следобед.

Докато продължи да има насядали безчувствени хора, които ни се подиграват, няма да я има тази държава. На мен нищо не ми трябва, аз съм тръгнал за вас, за моите внуци, сподели пенсионерът.

Протести има и тук, и в София, и навсякъде. Защото имаме нужда от коренна промяна, а това никой няма да ни го подари, посочи на свой ред и Корнелий Савов - пловдивчанинът, успял да осъди МВР за ареста си по време на протестите през септември миналата година.

Ние протестирахме една година, арестуваха ни, биха ни, правиха ни на маймуни, нищо не чуха. Когато са скараха те, започнаха да подават оставка. Много е важно какво ще правим от тук нататаък. Утре ще бъде обявено, че "Движение 22 септември" става партия, посочи още Савов.

"22 септември" са т.н. сини седесари. Това са хората, които не са били на власт и които желаят само едно – честно управление и завръщане на морала в политиката, доколкото политиката има морал, уточни той. Савов бе категоричен, че е важно не какво е било до тук, а какво ще се направи от тук нататък. Не може да оставим България в това състояние, завърши той.

.