Касапинът, заклал зверски Емо, остава в ареста

4 удара с нож нанесъл англичанинът на 18-годишния Емо. Острието попаднало в сърцето, белите дробове и корема

Софийският градски съд остави в ареста Мейсън Кристофър, зверски наръгал абитуриента Емил Ботев.

4 удара с нож нанесъл англичанинът на 18-годишния Емо. Острието попаднало в сърцето, белите дробове и корема.

Припомняме, че Емо бе нападнат преди дни в масовото сбиване в софийския кв. “Горубляне” и почина в болница от раните.

Още няколко ножа са открили разследващите в квартирата на британеца в столичния жк “Дружба”, стана ясно на делото. От участниците в мелето само той имал нож, а свидетелят Мартин Софрониев, приятел на жертвата, го видял да нанася ударите по Емил Ботев.

Мейсън Кристофър бил извикан от свои познати на помощ в “Горубляне” и не е имал личен мотив за престъплението - отишъл е да се бие с непознати. В мелето там участвали две групи младежи - от “Горубляне” и “Дружба”.

Съдът прецени, че има вероятност обвиняемият да се укрие, защото е напуснал местопрестъплението. Мейсън каза пред съда, че го е направил, за да потърси медицинска помощ - той също пострадал.

След боя той отишъл при приятелката си Теодора, а свидетел по делото заявил, че Кристофър си изгубил ключовете и затова не се прибрал в квартирата си.

Англичанинът е със средно образование, неосъждан, води се безработен, предполага се, че се е прехранвал, като правел татуировки, информира "24 часа". У нас бил адресно регистриран във врачанско село, но живеел от 2 месеца на квартира в “Дружба”, обикалял и по други градове.

В съда го защитаваше служебен адвокат, на делото бе дошла и приятелката му. В залата чужденецът заяви, че няма да се укрива, но това не трогна съда и той го остави в ареста. Кристофър може да обжалва мярката пред апелативния съд.