Дъжд и гръмотевици ни очакват днес

На 15-и юни, неделя, ще превалява в Южна и Западна България

През деня над страната ще има разкъсана облачност, временно намаляваща преди обед. Главно в Южна и Западна България ще превалява дъжд, в следобедните часове ще има и гръмотевици. Привечер валежи ще има и над северозападните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

В сутрешните часове температурите ще са от 13 до 20 градуса, максималните ще достигат от 23 до 28 градуса.

Над Черноморието още от сутринта ще има разкъсана и променлива облачност. Превалявания се очакват на повече места, по-интензивни по южното крайбрежие. Ще духа североизточен вятър. Температурата на водата ще е от 21 до 23 градуса.

Над планините през деня ще бъде предимно облачно. По-интензивни валежи с гръмотевици ще има в Рило-Родопската област. По високите части температурите ще са от 5 до 11 градуса.

Във вторник преди обед ще бъде слънчево, но следобед отново главно над западните и централни райони ще превали. И в сряда, и четвъртък времето ще остане неустойчиво. На места дъждовете ще са интензивни не са изключени и градушки. Температурите ще се понижават. В петък ще бъде ветровито и все още ще превалява, а от събота най-накрая ще започне подобрение на времето.