Ген. Атанасов: Готвеното покушение над Пеевски заради „Южен поток“?

Един от големите проблеми в последните години е, че на прокуратурата й бе позволено да разпорежда подслушване

Не изключвам опитът за покушение над Делян Пеевски да е разпределение на порциите по „Южен поток“. Това заяви в „Събуди се“ по Нова телевизия бившият шеф на Националната служба за сигурност ген. Атанас Атанасов.„Обръчи на ДПС са основни играчи в строителството на газопровода на българска територия, така че свързани са нещата според мен“, каза още той и допълни: "Знам, че банката е била участничка в преговорите чрез свои представители, обясни той замесеното име на шега на КТБ Цветан Василев. ДПС е партията, която управлява държавата", пише БЛИЦ.
„Да се надяваме, че тази година ще има избори“, каза генералът. По думите му прокуратурата е дебалансирана институция, като например всеки може да задържи министър-председателя. „Един от големите проблеми в последните години е, че на прокуратурата й бе позволено да разпорежда подслушване. Страшно много се злоупотребява с това правомощие“, коментира Атанас Атанасов.
„Съдът не само, че не взе мярка „задържане под стража“, той отказа да вземе всякаква мярка. Това е някакъв тип мероприятие за силно фокусиране на публичното внимание“, възмути се той.