На четвъртфинал сме с Благоевград

Мисия

15-06-2014, 13:41

Снимка:

Иван Хаджийски

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стара Загора надви Пловдив в двубоя за най-красив град!

Стара Загора утре: 15 юни

Стара Загора продължава в БГ двубой

Благоевград ще е съперник на Стара Загора в интернет класацията БГ двубой за най-красив град на България.

Другите четвъртфиналисти са Варна срещу Велико Търново и Враца срещу Трявна. Гласуването ще започне след като станат ясни и последните четвъртифалисти, които ще бъдат определени между София - Бургас /гласуване от 16 до 18 юни/ и Несебър - Созопол /гласуване между 19 и 21 юни/.

Първият етап на надпреварата се състоя от номинации. Всеки потребител имаше право да номинира три най-красиви града в северна България и три най-красиви града в южна България. Целта е да се постигне по-голяма обективност при номинациите и дори ако даден потребител е решил да подкрепи родният си град, да посочи поне още два града.

За същинското гласуване се класират 16-те града получили най-много номинации (съответно първите 8 града от северна и първите 8 града от южна България). Самото гласуване се провежда под формата на турнир с директни елиминации. В отделните двубои се излъчва град - победител, който продължава в следващата фаза. И така до финала, където се изправят един северен срещу един южен град, за да излъчат победителят в надпреварата "Най-красив български град"