Чехи, поляци и унгарци се завръщат в "Слънчев бряг"

Има сериозни запитвания за настаняване в хотелите в черноморския ни курорт

 Сериозни запитвания има от страна на туроперотори за настаняване в базите в „Слънчев бряг” на допълнителен туристопоток от Унгария, Полша, Чехия. Интересът за допълнителни контингенти е буквално от няколко дни и се надяваме това да компенсира ситуацията с украинските туристи, които имат затруднения с пътуването си до България. Предимно това са граждани, които пътуват по суша. Това каза на пресконференция в курорта „Елените” Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците – Слънчев бряг. На срещата с журналисти присъства и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев.
Иванова посочи, че една част от украинските участници в Международния фестивал, който се провежда в момента Несебър, не са могли да пристигнат, именно заради проблеми с тръгването от тяхната страна. По ранни записвания няма анулации на резервации нито от Русия, нито от Украйна, каза Иванова.
На последната туристическа борса, туроперотори са посочили лек спад на туристи от Англия, Германия и Скандинавски страни. Тази година те са се пренасочили към  Гърция. Легловата база в курорта „Слънчев бряг” към момента е пълна на 90 процента.
Заместник-министърът съобщи по време на срещата, че след броени дни е откриването на консулската служба на България в Екатерининбург, една от големите области в Русия. Анализите ни показват, че можем да очакваме от тази голяма провинция около 70 хиляди руски туристи да посетят страната ни, заяви Ботев.