Седмицата 16 - 22 юни: Надежди и поуки

Хороскоп

15-06-2014, 16:00

Снимка:

Instagram

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

Празния ход на Луната

Aстрологична картина на седмицата 16-22 юни

Венера и Юпитер раздават подаръци до 18 юни
На 19 юни - долен съвпад на Ретрoграден Меркурий със Слънцето
На 21 юни по обед настъпва Лятното слънцестоене

 

Формалният подход в общуването и напрегнатото очакване за незабавни резултати от действията, характерни за предходната седмица, в предстоящите седем дни ще бъдат заменени от непринуденост, широта на възгледите и богатство на възможностите, съчетани с нуждата да се разберем първо със себе си и после със заобикалящия ни свят. Не че нетърпението и напрежението съвсем ще отшумят, напротив, на моменти, особено в петък и събота, ще достигнат до пореден пик чрез свободолюбиви пориви, резки обрати и постъпки, целящи като че ли с един жест да отхвърлят съществуващите ограничения и да тласнат живота ни в друга посока. Разбира се, подобни очаквания ще се окажат нереалистични, в някои случаи твърде опасни, но за някои те наистина могат да се превърнат в начален тласък и изход от нерешени проблеми, заплетени и неефективни ситуации, които продължително са изчерпвали енергията и възможностите ни за свобода на действията.

В началото на седмицата ще се радваме на благоприятната астрологична обстановка, която ще създадат планетите на щастието и късмета - Венера и Юпитер,  с потенциал за урегулиране на съществуващи конфликти и решаване на обществени, социални, финансови и битови проблеми, най-вече чрез помощта на влиятелни личности или шансове, които Съдбата ни предоставя.

Бъдете великодушни, съзидателни в намеренията си и състрадателни в общуването. Помощта, която окажете на околните, благотворителността, подкрепата и съдействието ще принасят полза не само за обкръжението ви, но и за вас самите. Обществените каузи, деловите срещи и контакти, както и съвместните начинания с хора, в чиито авторитет и надеждност не се съмнявате, ще носят потенциал за разширяване на съществуващите възможности и увеличаване на личното благосъстояние.

Внимателни следва да бъдем обаче към новопоявилите се личности в обкръжението си. Те могат да не оправдаят първоначалните ни впечатления и очаквания. Меркурий е ретрограден и се движи към долен съвпад със Слънцето, който настъпва на 19 юни в 29-тия градус на Близнаци. До този момент комуникациите и преценките ни ще бъдат доста затруднени, а многообещаващите идеи, подхвърлени от непроверени източници, изискват задълбочено уточняване на детайлите, преди да бъдат приети и реализирани. Като цяло, сега е време да се огледаме назад, а не да натоварваме бъдещето с надежди и очаквания. Деловата активност ще достигне до мъртва точка, очертаваща необходимостта от преоценка и преосмисляне на плановете и методите за тяхната реализация. 19 юни ще бъде важен ден - точка на приемане и осъзнаване на вътрешните послания и разбиране на скритите процеси, които стоят в основата на нашите успехи и провали. При този процес е важно да не си затваряме очите пред грешките, а да ги осъзнаем и набележим мерки за тяхното отстраняване.

Отделете време през тази седмица да помислите какви навици, знания и умения ще са ви необходими, за да можете наистина да реализирате плановете си, а в последствие не пропускайте възможност за усвояването им.

На 21 юни, по пладне, настъпва Лятното слънцестоене, отбелязващо началото на нов цикъл в поднебесния свят, който можем да използваме за рестартиране на житейската си програма. Посветете тази седмица на възстановяване на стари, полезни контакти, срещи с верни приятели, преглед и ревизия на миналото, с цел постигане на по-удовлетворяващо бъдеще. Личното себеусъвършенстване също е необходима и важна стъпка в тази посока. За съзнателна работа със себе си е подходящо да използвате неефективните периоди, в които Луната се движи на празен ход:

17 юни: 21:07 – 21:25 ч.
19 юни: 22:05 – 24:00 ч.
22 юни: 01:23 – 06:03 ч.