Орешарски и Станишев водят България обратно към времето на Жан Виденов

"България отвън изглежда отвратително - нестабилна, разкрачена между Изтока и Запада", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Няма пенсионна реформа, големи дългове, няма политическа стабилност, загуба на основните партии на изборите" - като цитира мотивите на Standart & Poor's за свалянето на кредитния рейтинг на България, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпроса "Защо". И припомни, че наблюдавайки действията на управляващите и ситуацията в страната, е предвидил това понижение.

Преди няколко часа Борисов кацна на Летище "София" след едноседмичното си посещение във Вашингтон, САЩ. Той коментира вътрешнополитическото състояние у нас.

С падналия кредитен рейтинг на траната се увеличават лихвите по кредитите, припомни той. А България тъкмо емитира нов заем на стойност 3 милиона лева.

"България отвън изглежда отвратително – нестабилна, разкрачена между Изтока и Запада", каза със съжаление политическият лидер.

Той коментира нежеланието на управляващите, които отдавна лъжат българите за енергийния проект "Южен поток", да осветлят подробностите по договарянето му. Когато тази седмица депутатите от ПГ на ГЕРБ поискали това от премиера Пламен Орешарски и енергийния министър Драгомир Стойнев, те определено не са дали задоволителни отговори.

"Орешарски казал: "Ами много неща сме подписали, но аз като премиер нищо не знам". Същият Станишев, и той така казваше: „Аз не съм подписал за АЕЦ „Белене”, а това го подписва НЕК", заяви Борисов.
"С една дума, всеки ден катастрофа след катастрофа. Аз не знам те с какви очи могат да претендират да създават служебно правителство и изобщо правителство. Тяхната арогантност онзи ден – да отидат и да изберат Сметна палата с одиторен орган за седем години да излизат; как може такова нещо? Просто не ги е срам. Същите тези да ми говорят за толерантност и реваншизъм. Те никаква поука не са си извели", каза още председателят на ГЕРБ пред журналистите.

"Орешарски, Станишев и компания водят държавата към Жан-Виденовото време – остана сега само да фалира и финансовата система", заяви в заключение Бойко Борисов.