Пак ще пръскат срещу комари

Тази седмица в Пловдив

През изминалите м.април и м.май в Пловдив се проведоха една основна масова обработка срещу кърлежи, ларвицидна обработка на биотопите на комари, растително защитни обработки срещу листни въшки, трипс, и кестенов молец, канална дератизация в дъждоприемните шахти, а така също и частична имагоцидна обработка на големи паркове в райони „Източен“ и „Тракия“. Това информират от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в Община Пловдив.

В понеделник 16-ти юни масовите външни ДДД-обработки продължават с акция по дезинсекция  срещу имаго (възрастните форми) на комари.

При благоприятни метеорологични условия, екипите на ОП „Дезинфекционна станция” ще започнат с нощна обработка на райони „Централен“ и „Северен“. Във вторник /17-ти юни/ ще се обработват териториите на райони „Тракия“ и „Източен“, а райони  „Южен“ и „Западен“ ще бъдат обходени в сряда /18-ти юни/ вечерта.

Препаратът, който ще се използва е „Цитрол 10/4 УЛВ” в разрешените за употреба концентрация и норма.

Експертите призовават собствениците на пчелни семейства да ограничат полета на пчелите в посочения период, а шофьорите - за внимание при шофиране в районите на обработката в часовете от 22:00 до 4:30, тъй като прилагането на препарата е посредством УЛВ генератор, който разпръсква продукта под формата на милиони стабилни, леки, микроскопични капки – гъста мъгла.