Стара Загора утре: 16 юни

Какво, къде, кога?

Времето: И през следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще е по-често значителна, ще има превалявания, на места придружени от гръмотевици. По-големи количества валеж се очакват в следобедните часове в Източна България и планинските райони. Временни разкъсвания на облачността ще има в предобедните часове. Вятърът ще е слаб, с краткотрайни усилвания по време на гръмотевична дейност. Към края на денонощието явленията в повечето райони ще затихнат. Максималните температури ще са между 23° и 28°.
Предстоящи събития:
От 16.06.2014г. автобусите и тролейбусите, които тръгват от кв."Железник" в Стара Загора, ще го правят от една и съща начална спирка.
11.00 ч., в офиса на ПП ГЕРБ - Стара Загора, пресконференция ще дадат народният представител Пламен Йорданов и общинският съветник Маноил Манев.
18.30ч., Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора: Обществен дебат относно младежката емиграция
Казанлък:
По заповед на министъра на околната среда и водите на 16 юни ще бъде сформирана комисия за проверка на мястото на пожара в склад 12 на казанлъшката оръжейна фирма „Арсенал”. Целта на тази комисия е да бъдат изяснени причините довели до инцидента и ако се окаже, че фирмата не е предприела необходимите действия за предотвратяване на инцидента, ще и бъдат наложени санкции. В комисията ще бъдат включени представители на Инспекцията по труда, МВР, Пожарна, Гражданска защита и Община Казанлък.
17.00 часа в Инфоцентъра на ул. „Искра” 4 ще се проведе обществено обсъждане за общ устройствен план на територията с изявено културно-историческо наследство „Долината на тракийските владетели
Културен афиш:
19.00 ч. „За секса, политиката и други...” от Митко Динев, р-т "Империя" - моноспектакъл на Николай Урумов
Един весел и очарователно дързък спектакъл на Николай Урумов, в който ще видите пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена, тъй както е способен да ги назове само Митко Динев.