Бедствие! Турия евакуирана!

Залети са близо 60 къщи

Близо 60 къщи и дворни места са наводнени в село Турия, община Павел Баня, вследствие на обилните валежи днес следобед. Няма жертви. Всички жители са евакуирани, съобщиха от Оперативния център към ОУПБЗН Стара Загора.

На място работят 2 екипа на Пожарната в Павел баня и екип на група Спасителна дейност Стара Загора под ръководството на Мирослав Джуров от ОЦ при ОУПБЗН Стара Загора. 70-годишна жена от селото е изпаднала в шок и незабавно е транспортирана с линейка до Бърза помощ в Павел баня.

От оперативния център информираха, че към 17:20 часа над Казанлък и Павел баня се е излял силен дъжд, придружен с гръмотевична буря. Отчетени са над 20 л/кв.м. Областният управител Живка Аладжова е в непрекъснат контакт с с Оперативния център и координира действията на компетентните институции, за да се избегнат рискови ситуации.

Близо двуметрова вълна е заляла село Турия. Възрастните хора са изпаднали в паника от водната вълна която е заляла домовете им.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ВОДНОТО БЕДСТВИЕ ТУК!

Екипи на спешна помощ са се опитвали да помогнат на хората, предаде PressTV. Две коли са завлечени от водната стихия на река турийска, която залпово е заляла селото. Хора са изнасяли на ръце животни. Близо половин милион лева са щетите, които прогнозира кметът на Павел баня Станимир Радевски, който обяви бедствено положение.