Спешна сбирка на акционерите на ЦСКА

Днес трябва да се извършват няколко плащания, свързани с мониторинга от УЕФА

Ръководството на ЦСКА планира да потуши бунта на играчите днес. Твърди се, че шефовете са намерили пари, с които да платят заплатите за април. Ако това се случи, футболистите ще прекратят своя бойкот и ще подновят тренировки. Източници от клуба съобщиха, че средствата за заплати са осигурени. Въпреки това не е съвсем сигурно, че възнагражденията ще постъпят по картите на играчите, пише "Тема спорт".

Днес трябва да се извършват няколко плащания, свързани с мониторинга от УЕФА. Сред тях са 80 хиляди лева на Иван Иванов и 20 хиляди евро на македонския нападател Християн Кировски. Именно големите разходи по стари задължения са и причи-| ната за забавянията в преводите към играчите, футболистите пък са обидени на ръководството най-вече заради поредното неспазване на дадено обещание. Това е преляло чашата на търпението и няколко от играчите са инициирали бойкота.

Съотборниците им пък са показали солидарност с тяхното решение.

Бранителят Джаксън Менди призна за протеста на футболистите във фейсбук. Той написа като статус б социалната мрежа: „Бойкот! Няма лъжа". Малко по-късно Менди усети гафа си, изтри съобщението и затвори профила си. Неговите думи обаче са били заснети от възмутени привърженици и бяха разпространени също във фейсбук.

Част от акционерите в ЦСКА ще се съберат на спешна сбирка днес сутринта, за да преценят за какво да се използват парите, които са подготвени за плащания. Първият вариант е да се преведат заплатите на футболистите, но не е изключено да се предпочете вторият, който касае разходи, свързани с мониторинга.

Каквото и да се случи като решение на ръководството, Стойчо Младенов ще направи всичко възможно да накара играчите да тренират днес.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ СПОРТНИ НОВИНИ В SPORTONLINE.BG