България трябва да изпълнява задълженията си на евроатлантически партньор

Страната генерира допълнителна нестабилност с факта, че няма последователност на политиката

България трябва да изпълнява задълженията си на евроатлантически партньор, нещо което сегашното правителство не прави. България генерира една допълнителна нестабилност с факта, че няма последователност на политиката. Това каза шефът на политическия кабинет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Румяна Бъчварова в предаването „Денят започва” на БНТ, по повод визитата на Бойко Борисов в Америка.

Според Румяна Бъчварова, американската страна са много разтревожени дали България е в състояние да изпълнява своите задължения на евроатлантически партньор заради договорите, които се сключват и ангажиментите, които се поемат за „Южен поток“: „България не е достатъчно сигурен партньор на НАТО и Европейския съюз.“

„Първоначалната цел беше да се консултират политически позиции и експертни позиции. Ние успяхме да представим българската позиция по някой много важни въпроси – възможностите за решаването на проблема с енергийната зависимост за България и разбрахме как се гледа на България в този момент“, каза Румяна Бъчварова.

Най-големият източник на нестабилност в страната е това, че правителството продължава да не си подава оставката: „Докато той не бъде разрешен, ние не можем да си правим реалистични прогнози от тук нататък“, заключи Румяна Бъчварова.