Днес движението по "Ботевградско шосе" ще бъде затруднено

Променен е маршрутът на автобусни линии № 78 и № 119

Въвежда се временна организация на движението във връзка с ремонта на „Ботевградско шосе”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
До днес се удължава срокът за следните промени във връзка с ремонта на бул.”Ботевградско шосе”:


- посоката на движение на входящата пътната връзка от бул.„Ботевградско шосе” към бул.„Владимир Вазов” за идващите от посока център в изходяща от бул. „Владимир Вазов” към бул. „Ботевградско шосе” в посока Околовръстен път;


- забранява се влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов” между ул. „61” и бул. „Ботевградско шосе”. Движението на превозни средства се извършва двупосочно в северното пътно платно - две ленти за входящото движение посока център и една лента за изходящото движение посока Околовръстен път.


Променен е маршрутът на автобусни линии № 78 и № 119:


- автобусна линия №78 – в посока кв. Враждебна” от автостанция „Изток” по бул.„Ботевградско шосе”, по дясната връзка на пътния възел при кв. „Враждебна”, наляво по ул. „46”, наляво по ул. „8” до автобусното ухо в кв. „Враждебна” и обратно по същия маршрут;


- автобусна линия №119 – линията се движи по маршрута си без промяна, като в посока кв. „Ботунец” спазва въведената временна организация на движение в лявото пътно платно на бул. „Вл. Вазов” от ул. „61” до бул. „Ботевградско шосе”.


Измества се спирка Сервиз „Изток” в посока бул. „Ботевградско шосе” преди зоната за престрояване на кръстовището на бул. „Вл. Вазов” с ул. „61”.