"Айрън Мейдън" готвят изненада за феновете си довечера

Концертът на британската група е от 20:00 часа в зала "Арена Армеец"

Тази вечер от 20 ч. флагманът на британския хеви метъл - групата "Айрън Мейдън", ще разтърси зала "Арена Армеец". Групата идва у нас за третия си мащабен концерт у нас. Музикантите пристигат в рамките на турнето "Мейдън Инглънд Уърлд тур", съобщава вестник "Преса".

"За нас е огромно удоволствие да свирим в България. Вълнуваме се, че ще представим песните от "Мейдън Ингланд" в София. Не сме били тук от 2007-а и нямаме търпение да видим страхотните си фенове отново. За обиколката ни сега сме изменили малко сетлиста, за да покрием колкото се може повече музика от 80-те, а вероятно това ще е последният път, когато ще изпълним някои от тези песни на живо", сподели певецът на "Айрън Мейдън" Брус Дикинсън преди концерта.

Рок купонът започва днес още в 15 ч. пред залата, където диджеите на клуб "RockТnRolla" - Данчо Стълбицата и Васко, ще загреят феновете с хитовете на "Мейдън". Входовете на залата ще бъдат отворени в 18 часа. Шведската хевиметъл банда "Гост" ще се качи на сцената в 19.40 ч, като изпълненията им ще продължат до 20.30.

Очакванията са Брус Дикинсън и компания да се появят около 21 ч, като шоуто им ще продължи поне два часа.

"Айрън мейдън" ще прекарат у нас само няколко часа. Музикантите пристигат днес около обяд на летище София и отиват директно в зала "Арена Армеец". Във времето преди началото на концерта в 20 часа те ще направят няколко репетиции. Веднага след изпълнението си бандата заминава за Белград, където във вторник е следващият им гиг от турнето.

Столична община пък въвежда специална организация на движението. От 18 до 23 ч се разрешава престоят и паркирането на превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и Площада на авиацията. Автобусите и тролеите, движещи се по бул. "Цариградско шосе" над Площада на авиацията ще минават през него и ще спират двупосочно на площада.

"Айрън Мейдън" са една от най-успешните метъл групи на всички времена. По цял свят феновете ги обожават заради тежките химни, превърнали се в класика. Шестимата британци идват в състав Брус Дикинсън, Дейв Мъри, Ейдриън Смит, Яни Гърс, Стив Харис и Нико МакБрейн.