Правителството подарява цялото Черноморие на Тома Белев и "Зелените олигарси"

Новините

16-06-2014, 11:51

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Национален Парк „Българско Черноморие ще глътне 3 млрд лв. от бюджета и ще фалира държавата

Прищявката на "зелените" олигарси да превърнат цялото българско Черноморие в Национален парк ще бъде пагубно за държавата и българския народ. То ще коства над 3 милиарда лева от държавния бюджет, които ще бъдат платени като обезщетения за отчуждените частни и общински земи. Това ще бъде последният пирон в ковчега на България!, пише в писмо до медиите председателят на Национална асоциация българско Черноморие Димитър Канариев. Според него правителството, което си отива ще подари на Тома Белев и олигархичната му компания цялото българско Черноморие. Зад привидно екологичните мотиви на парка стои най-чудовищната далавера в българската история, която ще обрече държавата и народа на тотален фалит!, пише още в писмото. Останалата част публикуваме без редакторска намеса:

"В границите на националния парк са включени над 160 млн. кв.м. общинска и частна земя, която съгласно Закона за защитените територии трябва да бъде заплатена от държавния бюджет. Аритметиката показва, че отчуждаването ще струва над 3 млрд. лева пари на данъкоплатците. За да се осигурят, ще бъдат орязани пенсии, здравеопазване, образование. За тази афера наречена национален парк българско Черноморие всеки един от нас ще плати по 600 лв. - от пеленачето до най-възрастния.  

При тази скандална национализация дребните собственици на земи ще получат жълти стотинки. Олигарсите обаче, които притежават огромни масиви, придобити основно чрез заменки, ще приберат много милиони. 

Цялото Черноморие заедно с плажовете, след превръщането му в национален парк ще бъде подарено на Тома Белев и неговите господари. Защото то ще бъде управлявано от асоциацията на парковете в България, чийто председател е лицето Белев. Честито на г-н Тома Белев!

Заявяваме, че решението на парламента е антиконституционно и ние ще търсим съдействие за обжалване пред Конституционния съд.  

Обещаният широк обществен дебат по този важен въпрос не бе проведен. Вместо това тихомълком бяха прескочени няколко процедури от обявяването на национален парк. Управляващите бързат да довършат пъкления си план и обявиха формално само 3 символични обществени обсъждания, които са насрочени за тази седмица в Бургас, Варна и Добрич. Ако допуснем да се случат тези опити за провеждане, то заповедта за национален парк влиза в сила. Тя е необжалваема и не подлежи на съдебен контрол.

Призоваваме целия народ да спре скандалния чудовищен проект за Национален парк „Българско Черноморие”. Нека кажем „СТОП на ограбването!” 

 ГРАФИК НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОБСЪЖДАНИЯ:

 1. Бургас на 17.06.2014 г. от 13.00 ч. в зала № 2 на Областна администрация;

2. Варна на 19.06.2014 г. от 13.00 ч. в сградата на Областна администрация;

3. В Добрич на 20.06.2014 г. от 11.00 ч. в сградата на Областна администрация.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен