Страховито торнадо лети към Созопол

Хората в морския град са в паника, молят се да ги подмине

Страховито гигантско торнадо лети заплашително към Созопол. Опасното природно явление се вихри в момента навътре в морето, но се вижда от целия град. Небето е притъмняло, духа силен вятър. Торнадото се е появило преди минути на хоризонта.

По това време на плажа е имало туристи, които панически са се разбягали. Жителите на Созопол са в паника и се молят стихията да ги подмине. Всички треперят и чакат къде ще удари торнадото. Всички са залостили здраво прозорците и вратите на домовете си. Който има гараж е прибрал колата си. Има и семейства, които са напуснали града в посока към Бургас, с идеята, че ще бъдат по-надалеч и на по-безопасно място. Траекторията на торнадото обаче е непредвидима и не е ясно къде и кога може да удари. Естествено, има и вариянт то да се разпадне, докато е още в морето. На това се надяват всички.
Много от жителите на Созопол са успели да снимат страховитото торнадо и да публикували снимките в социалната мрежа. Един от най-зрелищните фотоси е изпратила читателката Поли Славова, която го е публикувала във фейсбук страницата на Sozopol.Org