Италиански фестивал на вкусовете гостува в София

"Вкуси 2019" ще представи традиционната кухня на шест италиански града, кандидати за Европейска столица на културата

Кулинарно събитие "Вкуси 2019 г." ще се проведе в София, в рамките на кандидатурата на града за Европейска столица на културата. Това информират от Столична община.

Темата на събитието е "Фестивал на вкусовете от Италия или какъв ще е вкусът на 2019 година, когато един български и един италиански град бъдат избрани за културни столици на Европа. То е част от Италианския фестивал в България, като фокусът е поставен върху кандидатите на средиземноморската държава - градовете Перуджа, Каляри, Сиена, Равена, Лече, Матера. Идеята е те да бъдат представени чрез традиционната си кухня.

"Вкуси 2019" г. ще бъде открит днес, 16 юни, от 18:00 часа и ще продължи до 21 юни. Откриването ще се състои в ресторант "Панорама" на хотел "Кемпински" и ще представи кухнята на Перуджа. Специални гости ще бъдат организаторите на "Вкуси 2019" – Италианската търговска камара и Посланикът на Италия в България, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и Светлана Ломева, директор на Асоциация за развитие на София. Компания ще им прави шеф Жоро Иванов.

През оставащите пет вечери в няколко италиански ресторанти в София, носители на приза "Италианско гостоприемство – Италианските ресторанти по света", последователно ще бъдат представени традиционните ястия на Сиена, Равена, Каляри, Матера и Лече.

Повече информация за програмата на форума, както и за ресторантите, които ще участват в него, можете да намерите в сайта на Столична община.