Бежанци са били причината за стрелбата късно снощи

Според стрелеца, чужденците се занимават с наркотици и постоянно тормозят живеещите в района

Мъжът, който стреля късно снощи по минувачи в центъра на София, проговори. Пламен Бонев обясни сутринта по време на втория оглед, че е бил предизвикан от група бежанци, които са го обиждали и затова е започнал да стреля, съобщава БНР.

 

"Ето я вратата, която се опитаха арабите да разбият и да проникнат в моята къща. Има една глутница от незаконно пребиваващи араби, които се занимават, може би, и с търговия на наркотици, защото когато полицията вече почива към 10 часа вечерта, тук влизат хора през прозорците, през парапетите, влизат вътре на талази, на талази. Чука се на прозореца, показва се една ръка, дава нещо, взима нещо и пуска пердето."

 

"Нали виждате, че там няма завеси, няма пердета, има одеяла. Кой живее там, никой не знае. Тук влизат по 30-40 човека. Ей там, на ъгъла има един ресторант - на "Пиротска" вдясно. Събират се там и аз не мога да го докажа, защото човекът няма да дойде, но са от тези по метадоновата програма, и купуват от тук наркотици. Тука бяха сто човека и аз се показвам отгоре и казвам: "Я по тихо бе, ние да не сме в джунглата" и те почват да псуват на развален български", коментира Бонев.