Джордж Клуни ще се кандидатира за губернатор

Актьорът ще смени киното с политиката

Актоьрът Джордж Клуни иска да стане губернатор на щата Калифорния.

53-годишният актьор е решил да тръгне по стъпките на своя колега и бивш губернатор Арнолд Шварценегер, като се кандидатира за поста през 2018 г. с подкрепата на Демократическата партия.

"Джордж е изключително популярен сред демократите. Къде ще бъде по-добър губернатор, ако не в родна Калифорния? Щатът винаги е бил една от крепостите на партията и е рекордьор по изпращане на политици в Овалния кабинет", издава източник на вестник "Дейли Мирър".

Актьорът планира да започне кариера в политиката, след като се ожени за годеницата си, британската адвокатка Амал Аламудин. Той дори отмени редица ангажименти в киното, за да се заеме с политиката.

Джордж е добър приятел на американския президент Барак Обама, а наскоро присъства на частна прожекция в Белия дом на най-новия си филм "Пазители на наследството".

Ако Джордж спечели надпреварата за президентския пост през 2020 г., Амал може да стане първата британка първа дама на САЩ. Така той ще извърви стъпките на Роналд Рейгън, който от филмов идол стана губернатор, а после и президент.