Футболен фен почина пред телевизора в Китай

Починалият не е спял, за да гледа Световното първенство в Бразилия

В Китай е починал любител на футбола, който няколко нощи не е спал, съобщи Евроспорт.
25-годишният мъж от Суджоу е бил намерен мъртъв на 13 юни в дома му, седнал пред телевизора. Известно е, че преди смъртта си е гледал мача на националните отбори по футбол на Испания и  Холандия в рамките на Мондиал 2014, който се провежда в Бразилия, предаде БТА.
Все още не е установено каква точно е причината за смъртта - изтощение на организма или сърдечен пристъп, получен вследствие на сънна депривация. Не се съобщава също колко часа не е спал футболният запалянко, който е решил да гледа директното излъчване на мача, въпреки огромната часова разлика между Бразилия и Китай /11 часа/.
Подобна смърт на футболни фенове в Китай е имало и при предишни мондиали. Китайски любители на спорта са издъхнали заради сънна депривация по време на първенството през 2006 година в Германия и на Мондиал 2010 в РЮА.
Европейски фенове също се оплакват от голямата часова разлика с Бразилия. Заради разликата във времето любителите на футбола трябва да не спят по цели нощи, ако искат да гледат преките предавания на мачовете по телевизията.