Шест месеца затвор за кражба на овце

Крими

16-06-2014, 16:50

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Мъжът ще търка затворнически нарове и заради предишни условни наказания

Наказание от 6 месеца лишаване от свобода при строг режим наложи БОС на  Кирил Стоянов за кражба на овце. Съдът постанови той да изтърпи отделно 2 години лишаване от свобода при строг режим, след като групира наказанията, наложени на подсъдимия по две дела от 2013 г. 

Последното наказание е наложено с одобреното от Районен съд – Бургас споразумение, с което Стоянов се призна за виновен в това, че през периода декември –януари 2014 г. от кошара в местността "Босна“ в  с. Веселие заедно с свой познат е откраднал 6 броя овце на обща стойност 1552.50 лв, които пренесъл с  лек автомобил.

Стоянов влязъл в кошарата, докато другият пазел навън. Подсъдимият изнесъл на гръб едно животно и като се редували с другия го отнесли до близка помпена станция. Там вързали краката на овцата и я оставили. По същия начин изнесли още две животни. След това ги натоварили на автомобила, отнесли ги в с. Росен, община Созопол и ги продали. По подобен сценарий са пренесли и другите животни друг ден.

Стоянов сключи споразумение с прокуратурата. Съдът обърна внимание, че той е извършил кражбата на овцете в изпитателния срок на наложените му наказания по две други дела за кражби. След като определи общо най-тежко наказание в размер на 2 години лишаване от свобода, съдът постанови подсъдимият да го търпи ефективно и отделно от наложените му със споразумението 6 месеца лишаване от свобода.