Задънена улица! Прекратиха разследване заради неоткриваеми банкови обирджии

Крими

16-06-2014, 17:29

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двама удариха през ноември миналата година в Кърджали, още ги търсят

Прекратено е наказателното производство за обира на "Уникредит Булбанк", извършено на 27 ноември миналата година в центъра на Кърджали. Постановлението е на прокуратурата в Кърджали, а мотивът - неразкриване на извършителите, пише 24rodopi.com.

В утрото на 27 ноември, малко след 9 часа банковият клон на кърджалийския булевард "България" бе нападнат от двама въоръжени бандити. За по-малко от минута обирджиите си тръгнаха с 40 000 лева и 1 000 евро.

Абсолютни професионалисти ограбиха банката. Всичко е заснето от камерите. Неутрализирането на гарда, отсечените команди, маските и бързината показват, че тези двамата са влизали и друг път в трезори. Излязоха за около 50 секунди, поясниха банкови служители.

Днес от банката настояват разследването да продължи. Адвокатите й смятат, че не са извършени всичките възможни процесуално-следствени действия. Те се обърнали към съда, който обаче определил жалбата като недопустима и отказал да отмени прокурорското постановление.

Часове след обира окръжният прокурор Светлозар Лазаров обяви, че работят по горещи следи. Отведени в полицията бяха двама съмнителни търговци на автомобили. Веднага след инцидента пък служителка е позвънила на тел. 112, проверява се защо не е ползван паник-бутонът. Полицаите са реагирали в рамките на около 10 минути, две патрулни коли са пристигнали пред банката, незабавно са били завардени всички изходи на Кърджали към главните и второстепенните пътища.

По първоначални данни освен двамата преки извършители има и трети съучастник, който е помогнал на маскираните да избягат.

Грабителите са знаели, че точно този ден в банката се очаква солидна пратка в евро и затова са атакували. Проверяваше се и това дали е изтекла вътрешна информация за очакваната голяма сума. Според прокурор Лазаров престъплението е изключително тежко, извършено в центъра на града и то през деня.

Охранителят в банковия клон е пенсиониран полицай, който е невъоръжен, ролята му е била само да съпровожда клиентите до банковите служители.

Източник 24rodopi.com