В Добрич - 50лв. за фас през тераса

Мисия Добрич

16-06-2014, 17:46

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Одобряват нова наредба за поддържане и опазване на чистотата в града

Нова Наредба за поддържане и опазване на чистотата и  управление на отпадъците на територията на Община  Добрич предстои да бъде приета от общинските съветници на  предстоящото си заседание.

В Наредбата е предвидено за изхвърляне на боклуци на местата за обществено ползване глобата за физически лица е от 10 до 50 лева, а за юридически лица – от 300 до 500 лева. Изхвърлянето на хранителни продукти и всякакви отпадъци през прозорците, балконите и покривите на блоковете ще се санкционира с 30 до 50 лева. При повторно нарушение глобите ще са в двоен размер

Освен това наредбата предвижда глоба от 450 до 800 лева, ако физическо лице извършва дейности с отпадъци от черни и цветни метали без  съответни разрешителни. За фирми глобата е от 1800 до 2000 лева.

Гражданите, които използват междублоковите пространства за земеделски цели и животновъдство ще бъдат глобявани между 80 и 100 лева.

Забранено е изгарянето на стърнища, крайпътни храсти и други растителни видове, паленето и изгарянето на всякакви видове отпадъци.