Дават 100 лева награда в конкурса "Недоизречено"

Мисия Пловдив

16-06-2014, 21:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наградата е скромна, но пък истинските призове имат духовни, а не парични измерения, коментира Стефан Бонев

За първи път в литературния конкурс „Недоизречено“ ще има парична награда. Тя е в размер на 100 лева и ще се връчва на участника, заел първо място в основната класация, в която възрастовата граница е до 21 години. Средствата са осигурени от варненски бизнесмен, който не пожелал да се споменава името му и влиза в сила още от сегашното, пето по ред, издание.

Наградата е скромна, но пък истинските призове имат духовни, а не парични измерения, коментира създателят на „Недоизречено“ Стефан Бонев. 

И още нови награди ще има в конкурса. Трима най-добре представили се участници в „младшия раздел“, които са от града на тепетата, ще получат по една безплатна едногодишна читателска карта за Народна библиотека „Иван Вазов“ - Пловдив. Те ще бъдат връчени лично от нейния директор Димитър Минев.

Крайният срок за участие в петото издание на конкурса е до 23 юни, съобщи Мариела Русева, съучредител на конкурса и участник в журито. Тя припомни, че надпреварата е за творци до 21 години, но ще бъде присъден и един специален приз за участник, надхвърлил тази възраст. Преди по-малко от месец „Недоизречено” спечели убедително престижната награда „Пловдив” за своите две ученически издания, проведени в елитните ЕГ „Иван Вазов” и ГХП „Св. Св. Кирил и Методий” в града на тепетата.

Петото издание тръгна от Интеракт клуб – Филипопол, и от курса по творческо писане към пловдивското читалище "Възраждане 1983" с ръководител Елена Диварова. Може да кандидатства всеки, който борави добре с българския език, независимо в коя точна на света живее.

Готовите творби се изпращат на имейл sbon@abv.bg, като в графа „Относно” трябва да бъде вписано „За Недоизречено 5”. Под края на творбата напишете кратка биография, име, възраст, адрес, имейл, телефон, училище, клуб и др. Файловете да са с разширения *.doc, *.pdf или *.jpg.

Матрицата на „Недоизречено“ можете да намерите на адрес: http://stefanbonev.eu/. Тя съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета за попълване от съответния участник. Целта е, ставайки съавтор на писателя Стефан Бонев, да сътворите автентично литературно произведение. Не се подвеждайте от това, че отгоре пише “разказ“. Допустими са всички кратки жанрове.

Датата, мястото и часът на награждаването ще бъдат оповестени допълнително.