Кандидатстудентската кампания на ПУ започва

Мисия Пловдив

17-06-2014, 08:21

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Документи се подават от днес до 2 юли

Започва кандидатстудентската кампания в Пловдивския университет. Документи се подават от днес до 2 юли в Ректората на висшето училище, в бюрата по градове или през сайта на университета.

Желаещите могат да заявят участие, подавайки заявление до ректора, оригинал и ксерокопие на дипломата за завършено средно образование, попълнен картон за класиране – по образец на университета, и документ за лауреат на национална олимпиада или конкурси и фестивали с конкурсен характер (ако има такъв), и заплащайки кандидатстудентска такса.

В периода 17 юни - 2 юли, вкл. в съботите и неделите,  документи подават всички кандидатстуденти – вкл. и тези, които са се явявали на всички предварителни изпити. Изпитите по 18 предмета ще се проведат от 5 до 11 юли включително.

На 5 юли е насрочен изпитът по английски език. В същия ден стартира и комплексният изпит по физическо възпитание, който ще продължи и на 6 юли. На една дата – 6 юли са и изпитите по география на България, биология и теология. Най-мащабният изпит – по български език, ще се проведе на 7 юли, а в деня след него – по математика.

За 9 юли е насрочен тестът по история на България. По 5 предмета ще изпитват на 10 юли – испански език, френски език, информатика, психология и физика, като за последната дисциплина е предвиден тест със събеседване. На 11 юли също ще се състоят 5 изпита – по новогръцки език, немски език, химия, изобразително изкуство и музика.

По традиция трите кръга на изпита за специалност „Актьорство за драматичен театър“ се провеждат през септември. Тази година насрочените дати са 12, 13 и 14 септември.