Голям ремонт затваря "Петко Д. Петков"

Мисия Пловдив

17-06-2014, 10:11

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

След около седмица

Кметът Иван Тотев ще даде символичен старт на започващия Ремонтът на ул. "Петко Д. Петков" при кръговото кръстовище с ул. "Богомил" започна днес. Срокът за изпълнение на поректа е 105 дни.

Важно е пловдивчани да разберат, че тази улица ще бъде затворена, посочи кметът Иван Тотев. Дали сме около 8 дни толеранс за информационна кампания и подготвителна работа, за да може хората да свикнат, че улицата ще се затвори и да може да намерят алтернативен маршрут, посочи той.

Затварянето ще протече на два етапа. Първият ще обхване частта от "Богомил" до "Капитан Райчо". На този етап кръстовището ще бъде отворено за движение. Вторият етап обхваща частта от "Капитан Райчо", включително и кръстовището, до ул. "П. Д. Петков".

На този етап ще изберем един ден – събота или неделя, в който ще затворим цялото кръстовище на бул. "Мария Луиза" и ул. "П. Д. Петков", тъй като и то попада в проекта и ще бъде преасфалтирано, поясни градоначалникът.

Реконструкцията ще е цялостна по всички изисквания, посочи Тотев.

Пътната част ще е изцяло нова. Канализацията ще е изцяло нова, ще бъдат подменени всички междуприемни шахти и тротоарни настилки, ще има и ново осветление. Кръстовището на "Капит Райчо" и  "П. Д. Петков" ще бъде цялстно повдигнато и оцветено в червен нюанс.

Ще бъдат изградени и нови паркоместа. В момента паркирането не съвпада с генералния план, категоричен бе кметът. Ще се наложе да създадем два паркинга, които ще бъдат реализирани с вход и изход, но ще бъдат отделени от улицата. Те ще се намират непосредствено срещу "Гранд" и след 4 РУП срещу блока, където вече има паркинг, който ще бъде отворен и преработен, поясни Иван Тотев.