Локо предлага дълъг договор на новия Садъков

"Черно-белите" на път да подпишат с искан от Мъри в Ботев

Ръководството на Локомотив Пловдив е предложило 4-годишен контракт на дошлия от Марек Светльо Диков, съобщи SPORTONLINE.BG. Младокът единодушно спечели признанието на специалистите за халф №1 в „Б” група, като с общо над 20 гола и асистенции бе с основен принос за завръщането на Марек в ”А” група.

Диков направи впечатляващ сезон, а за подписа му се натискаше и градския съперник на Локото – Ботев. Лично емисарят на Мъри Саид Ибраимов навиваше Диков да премине на „Колежа”. Той обаче отказа, очаквайки да премине в немски тим. Сега Диков се е съгласил да заиграе на „Лаута”, убеден от откривателя му Андрей Желязков. Интересното е, че точно Жужо като мениджър на Локомотив Пловдив доведе на „Лаута” отписаният за големия футбол Мартин Камбуров. По онова време Марто риташе като аматьор в Свиленград.

Светльо Диков е откритие на Марек, след като много бързо се наложи в тима и бе твърд титуляр за дупничани в „Б” група. Като юноша се е подвизавал в ЦСКА и Локомотив Сф, но не играе в мъжкия футбол за някои от двата отбора. Дебютира при мъжете в Сливен, след това играе в Академик Сф, а след „студентите“ се състезава и за Сливнишки герой. От лятото на 2013 г. е играч на Марек и един от любимците на дупнишките запалянковци.