Миков губи властта! Върна кафеварката на Борисов

ГЕРБ се сдобиха със стаята си в парламента

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е върнал стая 20 в парламента на ГЕРБ, пише „Преса", позовавайки се на свои източници.

Тази сутрин Миков е отворил стаята за Бойко Борисов, който трябвало да даде интервю пред агенция „Ройтерс", но не намерили друго подходящо за целта място.

Стаичката беше отнета от групата на ГЕРБ в средата на миналия месец с мотив „оптимално използване на сградата", по личното нареждане на Миков, за което от ГЕРБ обявиха на извънредна пресконференция. Тогава те обвиниха председателя на парламента в "избиване на комплекси".

Ключалката бе сменена и в продължение на три седмици помещението остана запечатано.

Вътре се намира и прословутата кафе машина на лидера Бойко Борисов, за която той нееднократно се оплакваше пред медиите, че останала заключена вътре, а съдбата й е неизвестна.

Днес обаче стана ясно, че заветната машина е вътре и е непокътната. ГЕРБ дори са подписали протокол, че всичко с помещението е наред и нищо не липсва.

Връщането на помещението е станало тази сутрин малко след 9.00 ч. докато депутатите в пленарна зала разглеждаха дневния си ред за седмицата. Добрата новина съобщил един от секретарите на Народното събрание.