ВМРО настоява за справяне с циганската престъпност

Мисия

18-06-2014, 12:43

Автор:

Дарин Петров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Меле в центъра на Стара Загора! Цигани пребиха две момчета!

Изписаното пребито момче и общинският съветник Маноил Манев дават пресконференция

Инцидентът в Стара Загора, при който цигани пребиха двама младежи, показва за пореден път, че компромисите с обществения ред по отношение на циганските общности не водят до нищо добро.Чувството за безнаказаност очевидно прелива извън границите на гетата. Побоят се е случил в централната част на града, се казва в обръщение на ВМРО. Това е пореден пример за нагла етническа престъпност, смятат воеводите.

Съвсем наскоро стана ясно, че кметът на Стара Загора Живко Тодоров е направил поредната отстъпка в местната циганска махала, като е поел ангажимент да не се събарят цигански постройки. През това време месеци наред пред обществеността кметът се заканваше да събаря незаконните постройки. В типичен популистки стил в последния момент той си намери оправдание да не го направи, измивайки си ръцете с полицията.

ВМРО призовава за бързо разследване и наказателна отговорност. Всяко забавяне и следващи компромиси ще бъдат предпоставка за напрежение в града и лош пример за цялата страна.

Междувременно Общинският съветник Маноил Манев, в качеството си на председател на Постоянната комисия по младежки дейности и спорт и член на ПК по обществен ред в Общински съвет Стара Загора, ще даде днес пресконференция във връзка с побоя. Единият от пострадалите, който беше изписан тази сутрин от болницата, ще присъства на срещата с медиите в зала фоайе от 14.00 ч. Ще бъдат посочени факти и обстоятелства свързани с инцидента, както и първите данни на разследващите.