Кръстосват шпаги на алеята в Слънчев бряг /снимки/

Туризъм

18-06-2014, 12:44

Автор:

BurgasUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Превръщат Бургаска област в център по фехтовка

С фехтовка на открито беше даден старт на сезона

За втори пореден сезон централната алея на Слънчев бряг стана арена на оспорвани битки между най-младите майстори на шпагата. И тази година, с подкрепата на „Слънчев бряг” АД, турнирът бе организиран от Фехтовална академия „Васил Етрополски” и клубовете в Бургас и Несебър. В напрегнатите и конкурентни двубои се включиха общо 25 деца до 12-годишна възраст от Бургас, Несебър, Свети Влас и Поморие.

„Не е обичайно да се провеждат турнири по фехтовка на открито. Такива се организират единствено в Рим и Падуа, а от две години вече и в Слънчев бряг. Спряхме се на този вариант, за да отбележим пред по-широка публика  началото на туристическия сезон. Децата наистина направиха прекрасна демонстрация на уменията си пред многобройните туристи в комплекса”, каза Запрян Ванчев, директор на Фехтовална академия „Васил Етрополски”.

Вторият турнир по фехтовка в Слънчев бряг се проведе по всички правила на този спорт.  Оспорваните схватки оценяваше жури, което беше затруднено от майсторството на малките мускетари и определи две трети места. Класиралите се до трето място получиха купи и медали. Наградите връчиха Златко Димитров - изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД и Запрян Ванчев.