Дипломира се първият онлайн випуск ИТ-иноватори

Животът

18-06-2014, 13:20

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Общо 119 студенти в 6 магистърски програми за електронни форми на дистанционно обучение обучи безплатно Икономическият университет

Първият випуск студенти по ИТ иновации в бизнеса на Икономическия университет предстои да положи държавния си изпит до края на месеца. Новата специалност с онлайн форма на обучение беше създадена по проект "Дистанционното обучение – съвременен подход в системата на академичното образование за подобряване качеството на човешките ресурси". 

Общо 119 студенти в 6 магистърски програми за електронни форми на дистанционно обучение обучи безплатно Икономическият университет през академичната 2013 – 2014 г. Освен в "ИТ иновации в бизнеса", студенти ще получат магистърска степен в "Бизнес консултиране", "Информатика", "Корпоративен бизнес и управление" и в две групи "Аграрен бизнес".

От над 900 кандидат-магистри по програмата, най-голям беше напливът за новата специалност "ИТ иновации в бизнеса". Най-ниският бал на приет студент в специалността беше отличен 5,70.Около 80% от студентите, успели да влязат в магистърска специалност по проекта, са жени. Обучението продължи два семестъра. 20% от лекциите и упражненията бяха присъствени, а 80% се осъществиха чрез специално разработена по проекта онлайн платформа "Мудъл". Благодарение на нея, обучаващите се получаваха консултации от преподавателите в реално време, без да е необходимо да се намират на територията на университета или дори на града. Достъпни по всяко време в платформата бяха всички учебни материали и лекции, необходими за пълния курс на обучение. Съдържанието им е осъвременено със средства по проекта. Освен съобщения за студентите, Мудъл разполага и с блог, в който те могат да дискутират и обменят информация по темите на курса. Всички семестриални изпити, както и държавният, са присъствени.Освен студентите, обучение по проекта преминаха и около 150 преподаватели, 10 души административен и 20 – технически персонал.За да се гарантира високото ниво на знания и умения на завършилите магистри, ще бъде разработена и внедрена вътрешно-университетска система за осигуряване на контрол и качество, съобразно ISO 9001:2008.