Най-щурите дизайнери влизат в Капана

Мисия Пловдив

18-06-2014, 13:37

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

ONE DESIGN WEEK за първи път в Пловдив

В петък се открива големият фестивал за дизайн и визуално изкуство

Над 200 артисти от 23 държави ще оживят повече от 30 пловдивски локации. От петък Капана ще се превърне в творческото сърце на града и символ на творческата индустрия. Тогава е стартът на Международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK.

Инсталации с опаковки от лекарства, стан за съвременно бродиране, изложба от лампи, колекция от велосипеди, работилници за дизайн мислене, подвижен бар и кухня и концерт с любовни песна са част от събитията на феста.

Избрахме Пловдив, за да дадем ясен знак, че идваме тук за дълго. Вярвам в потенциала му, коментира Асен Асенов, директор на платформата Едно.

Форумът е пример за това какво може да се случи, когато Пловдив стане Културна столица на Европа. Пример за това колко необичайни инициативи може да се случват на необичайни места, посочи и Джема Барух от Фондация "Пловдив 2019".

Един от основните акценти в програмата ще е професионалният форум за дизайн, похвалиха се организаторите. Тази година към него са включени три нови категории. А именно - дизайн на храна, инфо графика и история и теория на дизайн, представени от куратор на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.

В рамките на фестивала ще бъде избрано и логото на Капана. До 22 юни продължава събирането на проекти. По време на седмицата на дизайна пловдивчани ще могат да разгледат постъпилите предложения на специална изложба. В края му пък ще бъде обявен победителят, който ще отнесе 5 хил. лева награда.