Осъдиха майка, продала детето си в Гърция

Крими

18-06-2014, 16:42

Снимка:

в."24 часа"

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Зорка Илиева заяви пред съда, че съжалява за рожбата си и се призна за виновна

Наказание от 10 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок бе наложено на Зорка Илиева с одобреното от Районен съд – Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу нея за продажба на бебето си. 

Тя се признава за виновна в това, че на неустановена дата през периода от  януари до юли 2010 г. в  Бургас, още докато била бременна, дала съгласие да бъде изтъргувано бебето  в  Гърция. По делото е установено, че в началото на 2010 г. семейството на Илиева било посетено от роднина на мъжа й. Той й предложил след раждането да си продаде детето в Гърция, като й обещал пари. Завел я на лекар и като взел резултатите от прегледа на видеозон, обяснил, че ще изпрати негов човек, да я заведе до Гърция, където да роди.
В началото на юни родственикът отново посетил дома на Илиева, казал й да си приготви багажа и да изчака в дома му човекът, който ще я заведе до Гърция. В къщата на роднината подсъдимата срещнала своя позната. По късно свидетел по делото качил в автомобил двете жени и преминали границата през ГКПП „Кулата“. След известно време Илиева родила в Гърция момче. Съдебният състав прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри, след което прекрати наказателното производство срещу Илиева.