Писателка уби заек, защото й е изял магданоза

Уловила го, умъртвила го, сготвила го и го изяла

Британска писателка шокира хиляди любители на животните, след като качи в интернет снимка на заек, който уловила, умъртвила, сготвила и изяла под претекста, че се осмелил да изяде магданоза й, предаде Франс прес, съобщава БТА.

 

54-годишната Джанет Уинтърсън е известна писателка във Великобритания. От няколко дни в родината й, където каузата на животните е на почит, обаче се говори за Уилямсън заради злочестата съдба на заек, който имал неблагоразумието да нападне магданоза й. Всичко започнало, когато писателката, която твърди, че е фенка на литературата, операта и животните, качила на страницата си в Туитър снимка на заек, който е наполовина разкъсан.

 

Снимката се придружава от думите: "Заекът изяде магданоза ми. Изяждам заека." След това бяха качени нови снимки, които позволиха на  потребители на интернет да проследят историята. На снимките се вижда как заекът е опечен на слаб огън, как месото му е овкусено с мащерка и розмарин и как котката на писателката изяжда остатъците от храната. Последва вълна от протести на потребители на интернет. За да се защити, писателката качи в интернет нови снимки, на които се вижда, че растения са унищожени от заек.