Порой и гръмотевици в Пловдив

Мисия Пловдив

18-06-2014, 20:01

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Край на дъжда, лятото идва в събота

Облаци в четвъртък, носете и чадър

Има квартали без ток и наводнени улици

Силен дъжд с гръмотевици в небето над Пловдив. Малко след 19.30 часа притъмня. В кв. "Смирненски" има райони без ток и интернет, сигнализираха читатели на Plovdivutre.bg. Има наводнени улици до Централна гара. В "Кършияка" се изсипа градушка. Много силен вятър с дъжд имаше в района на Скобелева майка. Няма сигнали за нанесени щети.

В Карлово, Хисар и Сопот също се е излял порой - улиците са наводнени, водата е стигала до прозорците на колите.

От Министерството на околната среда и водите съобщиха, че според прогнозите на Европейската система за предупреждение за наводнения във водосборите на реките се очаква повишение на нивата на Дунав и Марица.

В събота срещу неделя силна буря причини сериозни щети в града. Тогава 12 екипа на Пожарна служба реагираха на 105 сигнала за отводняване и отстраняване на прекършени дървета. Ураганът помля 5 автомобила. Над 30 подлеза и улици бяха наводнени.

Валежи с гръмотевици се очакват и утре. Максималната температура в Пловдив ще бъде около 23 градуса. В някои райони на страната синоптиците прогнозират и градушки. Краят на дъждовното време идва през уикенда. Подобряването на времето ще започне още от петък следобед, като в събота и неделя вече няма да има облаци. Температурите ще започнат постепенно да се повишават и ще достигнат 25-30 градуса в различните райони на страната.