Веселин Христов: "Очаквам Кирил Рашков да бъде арестуван"

Ромският бос нападна репортерите на „24 часа” Радко Паунов и на „Преса” Ваня Драганова пред хотела си

„Очаквам Кирил Рашков да бъде арестуван след нападението над кореспондентите на „Преса” Ваня Драганова и „24 часа” Радко Паунов. Този човек има поне 10-12 присъди, част от които за хулиганство. Съден е за закана за убийство и е лежал ефективно в затвора. Но не бих се учудил отново да му се размине”. Това коментира днес вуйчото на прегазения през 2011г. Ангел Петров от Катуница – Веселин Христов.

Той припомни, че по подобен начин през септември 2011г. Кирил Рашков е нападнал него и приятелката му Ваня Петрова пред дома им в селото. Рашков ги е заплашил, а след това ги е наплюл, както е сторил с журналистите. Малко след това ромската фамилия събират в Катуница хора от Столипиново, за да сплашат местните. Прегазен е 19-годишният Ангел Петров, а убиецът му Симеон Йосифов вече е осъден на 15 години затвор. И тогава, и в момента Кирил Рашков все първи е звънял в полицията, за да се оплаква.

Когато Радко Паунов и Ваня Драганова отишли в 4-то районно полицейско управление, им станало ясно, че ромският бос ги е изпреварил с позвъняване и оплакване от тях. По жалбата на двамата журналисти в прокуратурата е образувано досъдебно производство и предстои разследване на инцидента. Plovdivutre.bg припомня, че когато са нападнати, репортерите са били на обществено място – на тротоар встрани от хотела на Рашкови на ул. „Света Гора” в центъра на Пловдив. Проверка на Plovdivutre.bg установи, че ромската фамилия ударно ремонтира хотела си, за да се пренесе да живее там.