Сесия на Общински съвет Стара Загора

Утвърждават маршрутни разписания на линиите от общинската транспортна схема

На сесия на Общински съвет днес от 9ч. ще бъдат разгледани 37 точки.

Сред тях е утвръждаването на маршрутни разписания на линиите от общинската транспортна схема.

Общинските съветници ще гласуват годишните финансови отчети на общинските търговски дружества за 2013 година. Дружествата, които са в сферата на производството и услугите, са реализирали общо почти 6 млн. лева приходи. Увеличаване отчитат от „Ученическо хранене" ЕООД, „Автосервиз на здравни заведения" ЕООД и „Мересев" ЕООД.

В дневният ред влиза и второ четене на Наредба за допълнение и изменение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора. Предвидена е забрана на движението на ППС с животинска тяга по общинските пътища и по уличната мрежа на територията на град Стара Загора.

На заседанието ще се разгледа предоставяне като дарение на имот общинска собственост в с.Елхово на Старозагорската Света Митрополия.

Ще се гласува откриването на новопостроената целодневна детска градина „Камбанка", която е на мястото на бившата Вечерна гимназия и ДГ „Мечо Пух", която се намира на ул. „Подполковник Калитин" 28.

Предвидено е за разглеждане одобряването на проект за изменение на План за регулация, чрез който ще се удължи ул. „Св. Княз Борис" I на изток, през Дом на строителя, за да се свърже с бул. „Св. Патриарх Евтимий".