Полицейски шеф спипа ром, който се прави на катаджия

Животът

19-06-2014, 09:48

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Накипрен в униформа стар модел той искал по 5 лева от нарушители

Шефът на районното полицейско управление в Пещера лично спипа мним катаджия от ромски произход. Той патрулирал на околовръстното шосе край родопското градче, пише "Телеграф". Полицейският началник Васил Тилев си тръгнал с приятели след работа, когато на едно кръстовище по пътя за съседния град Брацигово се натъкнал на колегата си, видимо от ромски произход.
Мнимият катаджия бил облечен в полицейска униформа с надпис МВР от по старите модели. Те вече не се използват в системата на вътрешното министерство. Полицейският началник забелязал, че на кръста има препасан пищов, който се оказал газов. Тилев веднага се обадил по телефона на дежурния автопатрул. Той пристигнал на място и задържал мнимия колега.
Пред униформените ромът се оправдал, че бил без работа и искал да изкара някой лев. Той си признал, че преди да го спипат спрял една кола и поискал от шофьора 5 лева глоба, тъй като не бил включил фаровете. Като видял обаче кой иска да му вземе парите, шофьорът натиснал педала на газта и оставил с празни ръце мнимия катаджия.