Крадци тарашиха шест къщи

Крими

19-06-2014, 11:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Извършителите на обирите в селата Неделево и Войводиново са разкрити

Крадци обраха общо шест къщи в селата Неделево и Войводиново в сряда. Извършителите на взломните кражби са разкрити, съобщиха от полицията в Пловдив.

Вчера двама жители на село Неделево се оплакали, че къщите им били обрани в периода от понеделник до неделя. Общо от жилищата са отнети компютър, лаптоп, тонколона, 2 ДВД-плейъра.  Малко след това било установено, че посегателствата са дело на 20-годишния Р.И. от Неделево, който е задържан за 24 часа.

Подобно разследване служителите провели и във вторник по сигнали за кражби от четири частни имота във Войводиново, от където са изнесени различни медни съдове, акумулатор, 2 бензинови резачки за дърва и други вещи.

В резултат на проведени съвместни действия с полицаи от Първо РУП – Пловдив са заловени извършителите на престъпленията. Те са криминално проявените Е.Й. /41 г./ от Пловдив и двама мъже от Марково - Д.Г. /27 г./ и И.В. /23 г./. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив на тримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Оборотни пари са били откраднати и от магазин в Пловдив. Вчера около 3 часа неизвестни извършители разбили входната врата на търговския обект и отнесли 1000 лева. По случая в Първо РУП е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.