„Берое“ освободи двамата на проби

Габриел Гомес Роман и Петър Углешич бяха освободени от лагера на „Берое“. Двамата бяха на пробен период в тима и не успяха да впечатлят треньорското ръководство. Испанецът Габриел изигра 45 минути във вчерашната контрола срещу „Литекс“, която бе спечелена с 0:2, а хърватинът Углешич записа само 5 минути в нея.

Това бе втори пробен период за Габриел. Испанецът бе на проби в „Берое“ в края на февруари, но тогава спортно-техническият щаб предложи той да бъде пробван през лятото отново – този път като десен бек. За последно е играл в третодивизионния испански „Бадалона“. Роман е юноша на „Алавес“, с който подписва и професионален договор. Кариерата му преминава през отборите на „Жирона“, „Сан Роке“ и „Ейбар“.

Хърватинът Петър Углешич пък започна със старта на подготовката. Нападателят е от босненски произход, но има и швейцарски паспорт. Висок е 188 см, а досега е защитавал цветовете на  “Хьонгг” (Цюрих, Швейцария), “Грасхопър” II (Цюрих, Швейцария), “Волен” (Волен, Швейцария), “Шьотц” (Шьотц, Швейцария), “Ювентус” (Цюрих, Швейцария).