Баирът на Джанавара се срути върху платното, водата носи трупове (обновена)

Десетки са смазаните коли от свлачището, издирват се четирима души пометени от приливната вълна

Баирът на Джанавара се е срутил и затрупал платното по пътя за "Аспарухово". Това е и причината за огромното задръстване в района и пристигането на коли на пожарната. Има десетки смазани коли от свеклия се баир. Калната река, пълна със скални парчета е заляла всико по пътя си. Притеснени, хората в района и попадналите в задръстването, заговориха, че има удавено дете. Информацията не е потвърдена.

Ситуацията към момента в"Аспарухово" е много тежка. Приливна вълна е ударила района. Към момента четирима души се издирват, съобщи за Varnautre.bg говорителят на полицията Ивана Милева. От полицията призовават жителите на Аспарухово да се качат на високо - на горните етажи на къшите или блоковете, и да не излизат от домовете си. На мястото на наводнението в "Аспарухово" вече е кметът на града Иван Портних.

Приливната вълна носи трупове, съобщиха очевидци пред Varnautre.bg. Има заклещени тела между колите, допълниха те. От полицията отново призоваха, хората да се качат нависоко.

Пред училище "Мара Тасева" полицията издърпа мъртво тяло и го покри. Трупът бе изваден от под синя кола с регистрационен В1626 КР, видя репортер на Varnautre.bg. Водата пред кметсвото в "Аспарухово" е близо 5 метра.