Бургаска фирма дава 250 хл. долара за обучение на ученик в американски колеж в Бостън

Мисия Бургас

20-06-2014, 09:16

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Бургаска фирма осигурява 250 000 долара за обучение на ученик в американския колеж Babson College. С парите ще бъдат покрити семестриалните такси в колежа за всичките 4 години от следването, учебните помагала, пътните разходи, здравната застраховка, настаняването и храната.
Бургаската фирма спонсорира вече четвърта година по един финансово затруднен студент от Източна Европа с пълна стипендия за бакалавърска научна степен в Babson College.
До момента стипендията е била печелена два пъти от румънски ученици и веднъж от белоруски младеж. Тази година за стипендията ще се състезават деца от България, Сърбия, Словения и Унгария.  Кандидатите за стипендията трябва да владеят отлично писмено и говоримо английски език и да завършат средното си образование през 2015 година. До 26 септември 2014 година младежите трябва да изпратят на електронния адрес на фирмата следните данни: автобиография; служебна бележка или извлечение за оценките/успеха от средно образование към момента; препоръка от учител, директор или работодател; есе в рамките на около 250 думи, в което да представят себе си, своите амбиции, качества, предсизвикателства и постижения, с които се гордеят. Всички текстове трябва да бъдат преведени на английски език. Адресът, където учениците трябва да изпратят своите кандидатури, е: scholarship@kronospanfoundadtion.org