Откриват изложба за любовта на Моста на влюбените

Илюстрациите от „Приказка за вълшебната флейта“, създадени от Пенко Гелев, ще радват столичани

Галерия на открито на Моста на влюбените представя изложба с илюстрациите от „Приказка за вълшебната флейта“, създадени от Пенко Гелев от 21 юни до 8 юли, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В ядрото на историята за Папагено, Тамино и Памина стои любовта като най-силната движеща сила, която не познава страх и не се спира пред предизвикателствата, които се появяват на пътя ѝ.

Ето защо картините на Пенко Гелев намират своето подходящо място в градската среда и очакват за среща всички, които желаят да се потопят в една красива приказка за живота. Още преди публикуването на „Приказка за вълшебната флейта”, по време на годишното издание на COW INTERNATIONAL DESIGN FESTIVAL за 2013 г., авторитетно жури от цял свят отреди награда на Пенко Гелев за илюстрациите към изданието.

През пролетта на тази година художникът получи националната награда „Константин Константинов“ в категорията „Илюстратор”, заради неговите илюстрации към „Приказка за вълшебната флейта“. Създатели на „Приказка за вълшебната флейта“ са Фондация „Културни перспективи“ и Издателство „Ентусиаст“, Изложбата се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 г.