Отменят всички прояви заради трагедията във Варна

Казанлък и Раднево спускат знамето на общината наполовина

Предвид усложнената ситуация в страната и жертвите от пороя във Варна, организаторите на Еньовднеския събор отменят провеждането му утре край Стара Загора. Предвиденото днес за от 16 ч. в парка до езерото на Старозагорски минерални бани  полагане на началото на „зоопарк на открито“ също се отменя.

Отменена беше и обявената за тази сутрин в Стара Загора пресконференция на ВМРО с участието на Ангел Джамбазки.

На 23 юни 2014 г., понеделник, когато е обявен Ден на национален траур в памет на жертвите при бедствието във Варна, националният флаг на обществените сгради и места в Община Казанлък ще бъде спуснат наполовина.

В знак на съпричастност към близките на загиналите в природната стихия, кметът на община Казанлък Галина Стоянова изпрати съболезнователен адрес до кмета на Варна Иван Портних. В него тя изразява своята болка от трагедията, сполетяла жителите на града.

В памет на жертвите от бедствието във Варна и в Раднево националните флагове на всички общински институции ще бъдат свалени наполовина. Отменя се концертът, който бе обявен на 23 юни 2014 г. от 19.00ч. на сцената на Държавна опера Стара Загора, на формациите на ФТС „Гергьовден” при Общински център за култура „Нончо Воденичаров”.
Община Раднево изказва своите съболезнования на близките на загиналите.