Къмпингари напускат "Градина" , местят се в хотели

Каравани и битова техника са наводнени от придошлата водна стихия

На юг най-сериозно от проливните дъждове са пострадали къмпингите. В четвъртък пороят отнесе и голяма част от плажа на къмпинг „Градина” край Черноморец. За щастие жертви и пострадали няма. Водната стихия наводни каравани и техника. Заради прекъснатите комуникации много от наемателите напускат караваните и отсядат в хотели, докато се възстанови нормалното захранване на къмпинга с ток и вода, съобщава Нова телевизия.

Пътят, по който и без това трудно се стигаше до къмпинга заради изкопните работи по реализацията на водния цикъл на Созопол сега е наводнен. Под вода е и един от основните  му входове.

На паркинга зад къмпинг „Градина” се събира много вода. Тя се стича от склоновете на Странджа планина, но пътят към морето й е отрязан.

Каравани и битова техника са наводнени от придошлата водна стихия. Прекъснато е захранването с ток. Къмпингуващи от дълги години в „Градина” обясняват, че подобна ситуация е имало преди около 6 години. Много от тях се изнасят на хотел. Други обаче са повече от оптимисти и не смятат да си тръгват.